Pagina de start a forumului The World of A true Kaleido Star! The world of a true Star!

The World of A true Kaleido Star! The world of a true Star!
Raspunde la subiect
Diablo Leson
Yoko
Administrator
Administrator
Yoko
Data inscrierii: 10/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
Bine ati venit in lumea Diabolo.Hmmmm....ciudat nume nu? Diabolo....ce este Diabolo? Diabolo este numele unui exercitiu care se face cu acete instrumente

Am rugat-o pe Rosseta sa ne invetze si pe noi acest exercitiu, iar ea a fost de acord ^_^. Acum ea...a venit special in forumul nostru k sa ne invetze Diabolo cu ajutoriul unor imagini...gratis fara sa platitzi vreun ban

Acum luatzi-va setul de Diabolo langa voi shi fiti atenti

Primul pas:
-"trebuie sa invatati sa tineti pocalul pe sfoara ca in imaginile de jos

Diablo Leson Diablo Leson

Pasul al doilea:

-"acum ca poti sa ti pocalul pe sfoara trebuie sa inveti o chestie k sa poti face "trucuri Diabolo""

Pasul al treilea:

-"bun....am trecut si de etapa aceasta...acum trucurile Diabolo in functie de gradul de dificultate.Primul este mai usor":

Pasul al patrulea:

-"urmatoarul truc are gradul de dificultate mediu":

Pasul al cincilea:

-"ultimul truc este cel cu dificultate mare"

Felicitari acum putetzi face cu ajutorul miscarilor invatzate un "numar" de Diadolo!!!!!

Administrator
Administrator
sora_leon_4ever
Data inscrierii: 24/Mar/2007
ce tare...nu jdi de unde se pot lua diabolo?....dak jdi pls sa-mi zici shi mie ca eo habar nam :-D

Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
Yoko
Administrator
Administrator
Yoko
Data inscrierii: 10/Ian/2007
nici eu nu stiu...adica am copiat asta de pe alt forum :-D ...sper sa nu va suparati :-D

Administrator
Administrator
sora_leon_4ever
Data inscrierii: 24/Mar/2007
nici o problema...yo nu ma supar....is tari

anime_girl
Membru
Membru
anime_girl
Data inscrierii: 30/Mar/2007
nici yo nu ma supy....
Sora_Alina
Membru
Membru
Sora_Alina
Data inscrierii: 16/Iun/2008
Super tare lectia de Diabolo. Insa chiar nu stiu de unde se poate lua diabolodar stiu mai multe despre diabolo.

Diabolo (câteodată rostit diablo, de întocmai cunoscut ca "diavolul pe două beţe") este un obiect de jonglat, ce constă într-o bobină care este înfăşurată şi aruncată pe un fir legat de două beţe ţinute în fiecare mână. O varietate de trucuri sunt posibile, utilizând firele, beţele şi anumite părţi corporale. Maim ulte diabolo-uri pot fi mânuite pe un solitar fir.

Diabolo-urile au diverse forme şi sunt alcătuite din variate materiale. Cele mari/grele tind să îşi menţină elanul mai mult timp, în timp ce cele mici pot fi aruncate mai sus şi pot avea viteze mai mari mult mai uşor. Cele din latex sunt mai puţin predispuse la casare.

Istorie

Diabolo a evoluat din yo-yo-ul chinez, care a fost standartizat în secolul XII. Astea au un ax lung şi sibţire, cu roţi în formă de discuri, în timp ce diabolo-urile vestice au configurație conică.

Diabolo era jucăria preferată a fizicianului James Clerk Maxwell, despre care se spunea că era chiar bun la acesta. Jucăria nu trebuie confundată cu Demonul lui Maxwell, care este un experiment dur.

Contrar unor opinii, termenul "diabolo" nu a fost împrumutată din italianul "diavolo" - dar a fost instaurat de inginerul francez Gustave Phillipart, care crește diabolo-ul modern în secolul XX. [1], deținând numele derivat din grecescul dia bolo, tradus 'prin aruncare'. Confuzia despre provenienţa numelui poate să rezulte din timpuriul "diavol pe două beţe", deşi în zilele noastre asta se referă la un alt obiect al circului- băţul diavolului.

Principiile de bază

Actul de seamă al diabolo-ului este cauzarea învârtirii bobinei în timp ce este suspendat pe un fir. Acesta se obţine prin tragerea firului de-a lungul axului în aşa fel încât frecarea să facă bobina să se rotească. Prin ridicarea repetată a uneia din beţe, viteza poate fi mărită. Metoda poartă numele de accelerare.

Intensificări ale vitezei sunt obţinute printr-o varietate de tehnici care includ:

* Power whips,
* Acceleraţii: Acceleraţia Chineză
* Trucuri orbitale

Odată ce viteza a fost obţinută, executantul diabolo poate să facă numeroase trucuri. Cei mai buni pot să facă trucuri cursiv, minus să încetinească viteza bobinei. Diabolo-ul va rămâne echilibrat atâta timp cât este viteză.

Trucuri fundamentale

* Aruncare - întâiul truc învăţat de toţi este aruncarea diabolo-ului în aer şi prinderea acestuia
* Aruncare înaltă - aruncare înaltă în aer + prindere
* Trapez (A.K.A Stopover) - Legănare diabolo în jurul băţului şi prinderea sa pe fir
* Backside - prinderea diabolo-ului folosind capătul baghetei
* Sinucidere (Eliberarea baghetei) - Eliberarea temporară a uneia din baghete şi prinderea ei din nou
* Grind - Balansarea diabolo-ului pe baghetă
* Soare - Diabolo-ul este învârtit într-un cerc mare, terminându-se cu o întoarcere a firului peste ax. Un anit-soare este făcut prin direcţia opusă acelei întoarceri.
* Orbită - Diabolo-ul este aruncat şi prins în mod repetat pentru a-l face să se rotească
* Orbită peste corp(de asemenea cunoscuţi ca sateliţi)- Orbite avansate care merg în jurul gâtului, umerilor sau înteregului corp. Mâna dominantă şi piciorul constituie orbitele cele mai uşoare.
* Nodul magic - Firul este încâlcit în aşa fel încât să existe iluzia unui diabolo captiv. Poate fi eliberat prin mişcare ascendentă.
* Liftul- Diabolo-ul „urcă” pe fir, lucru conceput prin înfăşurarea firului în jurul bobinei şi plimbarea acestuia pe pământ până îndată ce forţa de frecare îl face să aibă o viteză îndeajuns de mare pentru a putea urca pe fir.
* Umbrela - Diabolo-ul este legănat dintr-o parte în alta pentru a forma conturul unei umbrele.
* Spaghetti- Un nod al firului pe partea stângă a baghetei şi sub diabolo, apoi un nod pe bucată dreaptă a baghetei şi sub diabolo. În esenţă, un nod magic.

Daca va intereseaza le-am luat de pe wikipedia.ro

Diablo Leson
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Raspunde la subiect