![]() |
| Diablo Leson |
|
sora_leon_4ever
Administrator
![]()
|
ce tare...nu jdi de unde se pot lua diabolo?....dak jdi pls sa-mi zici shi mie ca eo habar nam
![]() |
||||||||||||
|
_________________ [url=http://www.cjb.net/images.html?ed162.gif] [/url]
visele-mi sunt aripile cu care zbor spre cer! www.kaleido-star-4ever.myforum.ro |
|||||||||||||
|
Yoko
Administrator
![]()
|
nici eu nu stiu...adica am copiat asta de pe alt forum
...sper sa nu va suparati ![]() |
||||||||||||
|
_________________ ![]() |
|||||||||||||
|
sora_leon_4ever
Administrator
![]()
|
nici o problema...yo nu ma supar....is tari
|
||||||||||||
|
_________________ [url=http://www.cjb.net/images.html?ed162.gif] [/url]
visele-mi sunt aripile cu care zbor spre cer! www.kaleido-star-4ever.myforum.ro |
|||||||||||||
|
anime_girl
Membru
![]()
|
nici yo nu ma supy....
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Sora_Alina
Membru
![]()
|
Super tare lectia de Diabolo. Insa chiar nu stiu de unde se poate lua diabolodar stiu mai multe despre diabolo.
Diabolo (câteodată rostit diablo, de întocmai cunoscut ca "diavolul pe două beţe") este un obiect de jonglat, ce constă într-o bobină care este înfăşurată şi aruncată pe un fir legat de două beţe ţinute în fiecare mână. O varietate de trucuri sunt posibile, utilizând firele, beţele şi anumite părţi corporale. Maim ulte diabolo-uri pot fi mânuite pe un solitar fir. Diabolo-urile au diverse forme şi sunt alcătuite din variate materiale. Cele mari/grele tind să îşi menţină elanul mai mult timp, în timp ce cele mici pot fi aruncate mai sus şi pot avea viteze mai mari mult mai uşor. Cele din latex sunt mai puţin predispuse la casare. Istorie Diabolo a evoluat din yo-yo-ul chinez, care a fost standartizat în secolul XII. Astea au un ax lung şi sibţire, cu roţi în formă de discuri, în timp ce diabolo-urile vestice au configurație conică. Diabolo era jucăria preferată a fizicianului James Clerk Maxwell, despre care se spunea că era chiar bun la acesta. Jucăria nu trebuie confundată cu Demonul lui Maxwell, care este un experiment dur. Contrar unor opinii, termenul "diabolo" nu a fost împrumutată din italianul "diavolo" - dar a fost instaurat de inginerul francez Gustave Phillipart, care crește diabolo-ul modern în secolul XX. [1], deținând numele derivat din grecescul dia bolo, tradus 'prin aruncare'. Confuzia despre provenienţa numelui poate să rezulte din timpuriul "diavol pe două beţe", deşi în zilele noastre asta se referă la un alt obiect al circului- băţul diavolului. Principiile de bază Actul de seamă al diabolo-ului este cauzarea învârtirii bobinei în timp ce este suspendat pe un fir. Acesta se obţine prin tragerea firului de-a lungul axului în aşa fel încât frecarea să facă bobina să se rotească. Prin ridicarea repetată a uneia din beţe, viteza poate fi mărită. Metoda poartă numele de accelerare. Intensificări ale vitezei sunt obţinute printr-o varietate de tehnici care includ: * Power whips, * Acceleraţii: Acceleraţia Chineză * Trucuri orbitale Odată ce viteza a fost obţinută, executantul diabolo poate să facă numeroase trucuri. Cei mai buni pot să facă trucuri cursiv, minus să încetinească viteza bobinei. Diabolo-ul va rămâne echilibrat atâta timp cât este viteză. Trucuri fundamentale * Aruncare - întâiul truc învăţat de toţi este aruncarea diabolo-ului în aer şi prinderea acestuia * Aruncare înaltă - aruncare înaltă în aer + prindere * Trapez (A.K.A Stopover) - Legănare diabolo în jurul băţului şi prinderea sa pe fir * Backside - prinderea diabolo-ului folosind capătul baghetei * Sinucidere (Eliberarea baghetei) - Eliberarea temporară a uneia din baghete şi prinderea ei din nou * Grind - Balansarea diabolo-ului pe baghetă * Soare - Diabolo-ul este învârtit într-un cerc mare, terminându-se cu o întoarcere a firului peste ax. Un anit-soare este făcut prin direcţia opusă acelei întoarceri. * Orbită - Diabolo-ul este aruncat şi prins în mod repetat pentru a-l face să se rotească * Orbită peste corp(de asemenea cunoscuţi ca sateliţi)- Orbite avansate care merg în jurul gâtului, umerilor sau înteregului corp. Mâna dominantă şi piciorul constituie orbitele cele mai uşoare. * Nodul magic - Firul este încâlcit în aşa fel încât să existe iluzia unui diabolo captiv. Poate fi eliberat prin mişcare ascendentă. * Liftul- Diabolo-ul „urcă” pe fir, lucru conceput prin înfăşurarea firului în jurul bobinei şi plimbarea acestuia pe pământ până îndată ce forţa de frecare îl face să aibă o viteză îndeajuns de mare pentru a putea urca pe fir. * Umbrela - Diabolo-ul este legănat dintr-o parte în alta pentru a forma conturul unei umbrele. * Spaghetti- Un nod al firului pe partea stângă a baghetei şi sub diabolo, apoi un nod pe bucată dreaptă a baghetei şi sub diabolo. În esenţă, un nod magic. Daca va intereseaza le-am luat de pe wikipedia.ro |
||||||||||||
|
_________________ Sora_Alina
MOTTO:Visurile-mi sunt aripi si cu ele zbor spre cer." |
|||||||||||||
| Diablo Leson |
|
||
|

[/url]

Sora_Alina